jam saya


Get your own Digital Clock

Wednesday, November 30, 2011

enjoying assignment

huh??? malas buat assignment ka?? kenapa?? ndak suka??

siuk bah buat assignment ne....kita kena enjoy bah buat apa yang kita TERPAKSA ne kunu lah...hihi
kalo sa kan... sa kasi siap assignment sa kan....sambil2 tengok wayang ndak pun sambil ber facebuk...ndak pun kan..sa tinguk youtube....apapun student yang di hormati...kita kena enjoy keja yang kena bagi ..ne baru assignment bulum lagi masuk karaja..bah ha....lagi susah kali tuh..apapun kita mesti enjoy..

versi english lah pula ( tajuk english tp......)

who love assignment? you hate assignment? why? its very enjoyable what...
hahaha....oke( lol ketawa kunu ne)
some tips on how you can enjoy your day while doing assignment...
firstly,eat while doing assignment...eat your favourite food maybe some delicious snacks..nyum3...example toblerone...kitkat..pizza....okayh yeah thats what i do here
beside, i love watching youtube, surfing internet...socializing in facebook....yeah..and i finish my assignment without any stress....because i enjoy it...

ok lets finish our assignment
urgh!  *%@#%$$$$$%^&*&
haha..just kidding...

kayh youtube time..

people are sick of her now but not me!

Tuesday, November 29, 2011

kimmy is stress

KIM KARDASHIAN
She is human too oke! hello....
ya i know and i saw many thing in the internet say bad about her..but hurm well are you good enough in this world right now?

daa..she marry spending thousand of her money but does she asked anyone of you money for her wedding?
i saw many people in facebook talk bad about her without realizing about they own  ' very good ' life..
nah..dear sweetie2pie...let kim and her life..she may probably have her own reason for thing to happen..

kim works hard for her future and she must be stress out..and she is from a broken family...too much presure which she, herself handling may causes all this drama..
we should pray so that she will get much better here

just wanna share here:
no one is perfect in this world ,
we should pray for each other.

고양이

cats cats cats.....who hate cats?? teet... i dont friend you no more!!
i love cat like heaven.....they show me heaven they teach me about love....

my hensom cat..first cat in our house....
this picture was taken during videocall.
he is so adorable.....






upss....censored....hihi
this is da number 2 cat we take care in this house
he is very active although he is suffering from severe injured in his stomach..
he  sleep beside me...wake me up..follow me every where i go..and im superb miss both this cats







sorry blurry....yeah...me no no friend here because im weird..heee
naah i dont know why but its only a small matter lah der..
hurm..i found them around the place i live..and i just fall in love with them...
i take care of them very well as they are my children...yeah im soo mummy here..hihi



naah this the above cats mother....she so adaorable for me..and i miss them alot now..
















huuuu....i wonder who take them from me.......now i have no friend to share love with...

dear cats,
will meet again in heaven..i know....you love me same goes to me...
love ya...

Monday, November 28, 2011

Malaysia has been Asia's Dance Champion for the past 2 years... will we defend our title again this year?

Malaysia has been Asia's Dance Champion for the past 2 years... will we defend our title again this year?: The Gatsby 4th Dance Competition entries are in, and to say they are good is an understatement. Your vote will determine who represents Malaysia to the dance-off against Japan, Korea, Taiwan, Singapore, Hong Kong, Indonesia & Thailand! We have reigned as Asia's Champion for the past 2 years... will we defend our title again this year? You decide.

Sunday, November 27, 2011

pengalaman: doa

fuhhh....kalo lambat register konfem kena bayar..fuhh!! saya teda duet kalo sa mau byr pon....
tp xtau kenapa i had the feel yang ramai jgk tuh yang akan balik lambat and dalam fikiran MSU tidak akan buang student...hurm...dengan action brani mati saya...saya booked tiket saya balik JOHOR pulak tuh on the 18 of NOV...and our registration tuh kan on th 17 and 18 of Nov....sorry lah 17 Nov..befday adik saya...and for me FAMILY IS MY PRIORITY.... kalo makcik MSU tuh mAu sound MAU JGK KO dgr aku ceramah agama nanti....knp saya balik JB..hihi sebab ada kawan sa tunang...

huh!...sampai SHAH ALAM on the 21st taw...after 5 hour mabuk jalan dri JB...huh!...then stret away kami p register...kalo tidak silap fida ( my BFF) can settle oredy that day...ntah mcm mn...saya tidak boleh view result sebab havent submit my muet....urgh! mau nanges..tapi ada fida so i become calm sebab dea tuh selamba yeah2 tenang kan....huh..malam tuh kan...the couple (pasangan tunang baru..hihi)...kan..dtg...kami bincang lah macammn mau p SELAYANG... adalah makluk spesel ne bilang kena ambik muet d sna...but dalam otak saya..( boleh tuh ambik d ptpl) yeah sa tidak confident....that night...my abang ipar offer mau tolong but since my respect to him tUH so high...im not sure sama ada mau minta tolong dea..segan...

dengan doa yang tidak putus2 since before 18th NOV...( hopely boleh register ne bah)..the next pagi saya ready awal lagi...saya set jalan ke ptpl jam 9 pagi gtu....sesampainya sesungut saya...teda. sesungut tuh...upon arrival, sa p tanya tuh kakak..boleh saya ambik result muet sa few years before..sebab msu suruh ambik sini sa tnya gitu..muka sa masa tuh cuak gila and takut....
then kakak yang cute ( mula2 tdk cute ne taw)...bilang boleh bagi ic and cari nama..fuhh! LEGA!!!! SHUIIH SA BUANG LAh peluh sa d dahi ke arah kakak tuh ( ne tipu)...pastu sebelum kakak tuh pigi ambik result sa...sempat lagi dea tnya sa..ne ic kamu ke? kamu ne indian? sa kasi ya jak sebab risau jaga in case lah kan result muet sa teda sudah...
( masa tuh kan kakak tuh tidak konfiden dengan jawapan sa taw..dea p cek nama...dea cek tuh nama c anu binti anu...dea bilang tuh kakak....' eh nama awak dah kena sign lah' sa binggung ne macam dea ndak pecya sa betul2..sa tunjuk nama sa pun kan...dea tetap tolak jari sa yang kiut ne..dea bilang mari saya tengok..then sa kasi biar dea tengok nama d ic sama nama d list tuh../ko cek lah sendiri / : dalam hati sa bilang ne..

then dea jumpa jugalah...trus dea p ambik...
yeah dapat sudah d.....jadi masa sa mau sign tuh kan....dea tanya2 ne sa....sa kasi ya jak...mungkin dea mau kaver malu lah kann...trus dea bilang d sini kami ada chindien mata sepet kulit gelap selalu ngan geng india....

heee....sa senyum and berangkat ke MSU... mau ambik result sa last semester..on my way kan sa pray jak hopely sa sempat daftar sebab kawan bilang last daftar keesokkan harinya but sa tidak mau tunggu sampai besok.....sa mau settle hari ne and thanks god MISS NAJIHAH ada...ada setel sa punya pendaftaran...walupun i have to go up and down by stairs tp semuanya berbaloi ( kalo naek tangga panjang sikit doa) hehehe....apa yang tidak setel masa tuh ialah sa punya add/drop but everything already settle lah gink...
thanks god
 pengajarannya sini : Tuhan tidak pernah membiarkan umatnya dalam kesusahan lama2 ..tuhan tetap ada sama kita..terpulang sama kita mau kol dea ngan apa cara pun untuk minta bantuan sebab tuhan tetap setia mendengar doa umatnya tidak kisah kita agama apapun....tuhan tetap ada untuk kita....
saya kol tuhan sa dengan berdoa sebab sa tau tuhan setia mendengar doa sa...amen semoga tuhan sentiasa memberkati kita semua

im sorry

whats hard for me is entering a new world and leaving the world before me...
 thus , letting go someone is really hard..ive been through such a rough time this few years...ive been away a very long time from home..since 2003...its been hard for me leaving my family..and me my self i dont know my family well...then meeting up with you in my life..you make my life such more harder...and time by time..minutes by minutes.. days by days...im getting worst....the end of 2011 is near same goes with 2012 which is just nearby to knock me..or im gonna knock it.. i hope by this decision i will be much more in good luck and happier...

ya its true everyone want to be love and share they love...whats best is we must love everyone no matter who they are..may one day someone will appreciate our love and love us dearly like how much we love them..

im sorry good bye,

Saturday, November 26, 2011

:: 2011 Drama TENTANG DHIA :::

kisah sinta yang complikated betul bah...aduiii....tp siok ada nora danish yang cute....

nah ne sinopsis cerita nya sikit jak ne..


Drama terbaru Tentang Dhia bakal mengisi slot Akasia di TV3 pada setiap Isnin hingga Khamis, pukul 7 malam di TV3 bermula 9 November ini.
Tentang Dhia mengenai sebuah kisah cinta menggamit emosi dan penuh dramatik terbitan Grand Brilliance Sdn Bhd hasil nukilan dan arahan Azlina Pa’wan dan dijayakan oleh barisan pelakon hebat seperti Nora Danish, Adi Putra, Ako Mustapha, Irfan Roslan, Tasha Shilla, Izreen Azminda dan Puteri Sarah.
Cinta dan simpati tiada ukurannya bagi Dhia (Nora Danish), yang berdiri di antara dua lelaki yang sangat dikasihinya. Percintaan tiga segi ini turut menjadi mimpi ngeri apabila dia dicemburui Melly (Izreen Azminda), yang mengganggap dirinya lebih anggun dan sesuai.
Raffi (Irfan Roslan) dan Azmi (Ako Mustafa), dua lelaki berbeza daripada dua latar belakang yang berbeza. Hanya memikul tugas sebagai seorang kerani biasa, Azmi yang merupakan anak seorang Imam di kampung tersebut disukai ramai kerana sifat rendah diri dan pandai mengambil hati. Hati Dhia sudah lama terpaut pada perwatakan Azmi, walaupun Raffi, seorang jejaka daripada keluarga berada mempunyai kelulusan luar negara merupakan teman rapat Dhia sejak kecil lagi.
Tergamam apabila melihat Azmi menjadi pilihan hati Dhia dan bakal melangsungkan majlis pertunangan, Raffi yang baru pulang dari luar negara merenung keseorangan di dalam kesedihan dan kekecewaan.
Namun, hatinya ikhlas menyintai Dhia, lalu Raffi mengambil keputusan untuk redha dengan apa yang berlaku.
Melly mengambil kesempatan ini untuk mendekati Raffi dan menidurinya ketika dia di dalam keadaan mabuk demi membuktikan perasaan cintanya.
Tetapi, ‘jerat’ yang dipasang Melly memakan diri sendiri apabila Raffi tidak mengendahkannya. Melly juga mendapati bahawa dirinya sedang mengandungkan anak Raffi. Tertekan dan terdesak, Melly mengenakan Azmi.
Azmi dan Melly ditangkap basah oleh penduduk kampung dan ditahan di lokap balai polis. Sejurus mengetahui tentang berita ini, hati Dhia bagaikan dipanah halilintar, mengenangkan majlis pertunangan mereka yang akan berlangsung tidak lama lagi.
Namun, berkat ketabahan hatinya, Dhia mampu memaafkan Azmi dan majlis pertunangan tetap akan berlangsung seperti yang dirancang.
Walaubagaimanapun, majlis mereka diserang oleh keluarga Melly yang ingin menuntut keadilan daripada Azmi.
Mereka mahukan Azmi supaya bertanggungjawab di atas perbuatannya sehingga Melly didapati mengandung. Sekali lagi, Dhia diuji dan ujian kali ini bakal mengubah hidupnya sampai bila-bila. Azmi dan Melly disatukan tanpa kerelaan Dhia yang hanya mampu mengalirkan air mata.
“Bagaikan pelangi selepas hujan”, hidup Dhia didatangi Zikir (Adi Putra), seorang arkitek daripada sebuah firma di Kuala Lumpur.
Zikir mempunyai seorang rakan baik bernama Fendi, dan mereka bekerja di firma yang sama. Zikir sangat diminati oleh Rose (Tasha Shilla) yang juga salah seorang pekerja di firma milik beliau.
Malang tidak berbau, Fendi meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya yang turut dialami Zikir ketika hendak pergi mengerjakan solat Jumaat.
Zikir datang ke kampung halaman Fendi untuk majlis pengebumian yang terletak di Pulau Pinang dan ditemani oleh isteri arwah Fendi, Suraya.
Ketika menjamah nasi lemak di sebuah gerai di kampung tersebut, Zikir terlihat Dhia. Mata bertentang mata, Zikir terpesona dengan keayuan Dhia.
kalo mau tengok wayang cerita ne...boleh jak tgk d tonton.com.my
p/s 3: huhuhu..kalo hati kita baik and ingat tuhan mesti tuhan akan beri kita yang terbaik...bersabar lah

Friday, November 25, 2011

F.R.I.E.N.D itu kawan...family itu keluarga

huhu.....kenapa org mesti mau jaga tepi kain baju batik atau tepi jahitan jeans orang laen????

huhuhu...boleh jugalah buat begitu...tapi kenapa mesti mau hina orang?? tidak kesah pun orang tuh kita kenal atau tidak tapi kan..if we have one of our family member sad kita mesti akan ikut sad sekali kan?? kalu ada kawan yang kita kenal tuh mati kita mesti sad kan?? apa kaitan??  lol...bukanlah..kalo ada kawan kita ne happy xmau ka kita tumpang happy ngan apa yang dea buat tuh??

kalo yang dea buat tuh salah..y dont u tell what to do?? what the best thing to do....ne mulut bau macam bau longkang pigi hina2....daa whatever lah ...

apapun to my dearest fren....syamrin..i love u my fren do what ever that make u happy and enjoy life...peace


i used to read something thats written like this ::
saudara mu itu sama seperti anggota badan mu jika saudara atau teman mu terluka tidak seluruh anggota badanmu itu jg sakit?

renung renungkanlah ayat ini. 

Thursday, November 24, 2011

sambil stady sambil mengumpat sama mum....hihihi...

yeah.....mum did not know that im actually study...apa??? study??? macam ada warna biru2 jak tuh..macam face book jak tuh?? yeah...ALASAN jak study..♥ hihihihihihihi


p/s 2:: terjumpa bah ne d folder..
                 ---- rindu mum sebenarnya kan? ---------

Johor here i come!!!

Oklah its quite sad to leave SABAH tetapinya pun hadoyai derrr...hurm.i hve to go back to continue study..oklah memandangkan pun my very best pren a.k.a makcik jual nasi lemak d shah alam.ya kejam ko anie..no! shes my sister ne mau tunang i come to JOhoRlah..cayalah ko anie sampai juga ko kan..ok..bkn selalu sa sakai oke...lek rileksx.

Excited ne sa mau dtg...yeah i have to be there..ok.sa stop taip jap......bah ne sa mau kasi tayang @ tengok c gorgeous fren  punya gambar...ok.sa stop taip jap...sa 
post gmbr lah kunu...


                                          



no.1 getting ready..pengantin bersolek sendiri sebb?
mak andam dea tuh tdk boleh harap...




no 2..cantik kan dea..pewiit!




no.3..mak andam yang comel!! hehehe sbb??
pengantin yang kasi mekap mak andam.. 
dan mak andam di panggil pengapit..
hihihihihi

yami pun ada gambr jgk!!

mana lelaki yang meminang???? mana ka org bernama sufyan?? mana?? ya ..
ada d sini kamu tgk lah sendiri..hihhi 
wishes for our dearest jon..( ne kakak saya jgk she so nice..masa dea post d fb dea pggl saya adik..saya sangt terharu)...love love love u alot there...wish u we here too..boleh sama2 buli pengantin..)

p/s 3:: mama fida n nenek fida..sangat rock..sames go to uncle( fida punya bapa hihi)..sporting habes! thnks for being there in my memory..lots of love...thnks for everything...

Published with Blogger-droid v1.7.4